Agricultura Aigua Cultura Esports Festes Formació Igualtat Majors Medi Ocupació Patrimoni Sanitat Serveis Turisme Urbanisme
 

Esports Favara. Juny 2017

 

Campionat d'Espanya d'Armes Històriques

22 al 25 de juny  de 2017 CEAR (Centre Especial d'Alt Rendiment) de Las Gabias-Granada.

José Ramón Galán i Claudia Gras revaliden els seus títols de Campions d'Espanya en les disciplines de tir amb rifle a mitja i llarga distància.

J. R. Galán, campió d'Espanya de Vetterli (fusell lliure 50 m.) igualant el rècord nacional amb 99/100.

Claudia Gras, campiona d'Espanya de Walkyíria (fusell lliure 100 m. només dames) amb 91/100.

 

Del 22 al 25 de juny es va disputar en el CEAR (Centre Especial d'Alt Rendiment) de Les Gabias-Granada, el Campionat d'Espanya d'Armes Històriques d'Avantcàrrega. Els esportistes de Favara, José Ramón Galán i Claudia Gras, han competit formant part de l'equip de la Federació Valenciana de Tir Olímpic, que amb 28 participants classificats per a diferents modalitats, ha sigut la més nombrosa.

José Ramón Galán i Claudia Gras ja no són aquells jóvens que van començar el seu camí en el tir esportiu a finals de la dècada dels 80. Porten "tota una vida" i no obstant això mantenen la il·lusió per este esport tan desconegut com quasi qualsevol altre si exceptuem els espectacles esportius.

Després de 20 anys en l'equip nacional representant al nostre país per tot el món, que consideren ha sigut el màxim honor per a ells, decidixen apartar-se de la competició internacional i deixar pas a les noves generacions. Esta retirada i el que suposa quant a exigències en la preparació, els ha permés reprendre inquietuds i plantejar-se nous reptes. Tot això sense abandonar el tir esportiu, perquè ha sigut l'eix de les seues vides, i no sols d'ells mateixos, sinó també la de la seua família. Actualment continuen participant en les competicions oficials (campionats provincials, autonòmics i nacionals) , així com en algunes de les competicions de tipus obert a les que els requerixen.

El tir esportiu és un esport poc dinàmic i en el que el més important és la disciplina i l'autocontrol. Les tècniques bàsiques no són gens difícils d'aprendre, i tot això ajuda a prolongar la vida esportiva i afavorix l'autoestima. No obstant això el tir amb armes històriques requerix d'un aprenentatge més llarg que en altres disciplines, perquè es tracta de competir amb armes complexes i que generalment no van ser dissenyades per a això.

Ens compten que la plenitud en este esport s'aconseguix entre els 40 i els 50 anys, no obstant això també apareixen les minves físiques i sensorials. Estes últimes, en alguns casos, es poden corregir amb relativa facilitat, per la qual cosa el nivell esportiu d'ambdós tiradors queda demostrat any rere any amb la consecució de bones classificacions i de vegades, de títols nacionals.

 

RESUM DEL CAMPIONAT

El campionat d'enguany ha sigut organitzat de la manera següent:
Dijous 22, arreplega de dorsals, control d'armes i entrenaments controlats. Divendres 23, competició i entrega de medalles de les proves disputades. Dissabte 24, competició i entrega de medalles de les proves disputades.

El dijous ho van aprofitar per a entrenar un poc i d'alguna manera com a posada al punt d'armes i equip. La climatologia amb 42é graus a l'ombra no ajudava molt, però és necessari si es pretenen bones marques en competició.

El primer dia de competició Claudia participava a les 8 en la disciplina de Whitworth (fusell lliure 100 metres, posició tombat), i va firmar dos excel·lents blancs de concurs, si bé es queixava d'una lleugera desviació dels tirs que va poder reconduir al centre de la diana. En estes proves MLAIC no hi ha possibilitat de realitzar tirs d'assaig. La competició consta de 13 tirs i es comptabilitzen els deu de major valor. Finalment va aconseguir una marca de 92/100 punts que la van alçar a la 5a plaça del podi, diploma. Estava exultant en el podi entre tant campió i havent relegat a altres grans del tir a llarga distancia.

Hores més tard, a les 11, participava Galán en la prova de Vetterli (fusell lliure 50 metres, posició de peu sense suports). Va començar incòmode per l'excés de llum lateral, no obstant això els blancs estaven en ombra, que sens dubte li beneficiava a la seua condició. Els primers tirs no van ser excessivament centrats. Ja en el segon blanc va començar a sentir-se més còmode, els deus entraven l'un darrere de l'altre fins a concloure una de les tirades més boniques que recorda, especialment per com es va desenrotllar, de menys a més. Des dels visors pareixia que eren 100 els punts (màxim possible), finalment la sala de classificació va valorar en 99/100, marca que iguala el rècord d'Espanya establit en 1985 per J. Martín Escudero i imbatut fins al moment.

Es sens dubte una alegria firmar una marca d'este nivell que a més li permet revalidar el títol nacional que ja aconseguira en 2016.

L'endemà, dissabte, Claudia participava en la prova de Walkyíria (fusell lliure 100 metres, només dames). Tècnicament és la mateixa disciplina en què va participar el dia anterior. A les 8 del matí començava la prova i Claudia es troba ja més còmoda, coneix a totes les seues adversàries. Aconseguix firmar dos blancs amb els impactes més regulars i centrats que en la jornada anterior, no obstant això sumarà al final un punt menys 91/100, marca suficient per a proclamar-se campiona d'Espanya revalidant el títol que ja aconseguira en 2016.

A les 10 era Galán qui participava en la dificil prova de Minié (fusell militar 100 metres). Estava molt preparat i tot funcionava bé. El primer blanc va ser quasi perfecte, i també el segon fins a l'última fase del concurs, on tres pèssims tirs van arruïnar el conjunt de la tirada. Va acabar decebut com qualsevol esportista que veu com se li escapa el primer lloc en l'esprint final, però són coses de l'esport. Amb una marca de 88/100 punts queda relegat al tercer escaló del podi.

 
 
 
 
 
 

 
 

Mundial ISSF Junior Suhl 2017. Tir Olímpic.

22 al 30 de juny de 2017 Suhl-Alemania

 

Gloria Fernández Caballero, es va classificar primera en el ranquing nacional júnior de pistola d'aire comprimit. Amb això va obtindre el passaport directe per a disputar el mundial júnior que es disputava en la ciutat alemanya de Suhl.

Es va imposar en la prova Copa de SS.MM. el Rei i la Reina disputada en el mes de maig en el CEAR de Granada amb una marca de 378 punts, marca que sens dubte ja és molt important, i amb la que poguera haver aconseguit disputar la final olímpica en Suhl. I parlem en pretèrit perquè Gloria no ha pogut disputar el seu primer mundial. A només uns dies del campionat, una inesperada lesió ha impedit la seua participació. Els servicis mèdics de la RFEDETO, així com l'actual seleccionador nacional ho van aconsellar després de valorar totes les possibilitats.

Sens dubte Gloria tindrà més oportunitats en el futur, les seues marques i progressió són encoratjadores, i a més ens consta que recentment li han renovat la concessió de la beca per a continuar els seus estudis en la residència "Joaquín Blume", el principal objectiu de la qual és el de facilitar i harmonitzar els estudis amb els entrenaments per als esportistes de màxim nivell. 

 
 

Des de l'ajuntament de Favara animem els nostres conciutadans a la pràctica esportiva en totes les variants. Gràcies i enhorabona a tots els guardonats per ser un exemple d'esforç,  i referent per als nostres jóvens.

 

Regidoria d'Esports

AJUNTAMENT DE FAVARA

 

 

Tornar a la pàgina d'inici
 

Copyright Ajuntament de Favara 2017. Tots els drets reservats.


Ajuntament de Favara
Plaça Sant Antoni, 1
46614 Favara (València)
Tel: 96 176 90 02